Alfons EWEN
CEO
Bayram AYDIN
Genel Müdür
Prof.Dr. Ernst Wolfgang Löffler
Danışman
Prof.Dr. Ernst Wolfgang Löffler
Üniversite Eğitimi: coğrafya dersi, jeoloji ve botanik, Heidelberg Üniversitesi
Nitelikleri : Doktora (1967) ve MA (1966), Heidelberg Üniversitesi
Yabancı Dil : ingilizce (çok iyi), Fransızca (iyi)
Alanları yeterlilik: jeomorfoloji, çevresel risk değerlendirmesi, uzaktan algılama, toprak kaynakları ve çevre anketler, arazi sınıflandırma
Ülkelerin iş deneyimi: Avustralya, Endonezya, İran, Myanmar, Nijerya, panama, Papua-Yeni Gine, Tanzanya, Tayland, Türkiye, ürdün, Vanuatu
Mesleki deneyim ve pozisyonlar:
Kadro:
2006-.present Danışman, jeomorfoloji ve çevresel risk değerlendirmesi.
1985 - 2006 Başkanı Fiziki Coğrafya, Çevre Araştırma Merkezi, Saarland Üniversitesi, Saarbrucken, F.R. Almanya.
1981-1985 Çevresel Coğrafya Profesörü (Geoecology), Erlangen-Nürnberg Üniversitesi.
1967-81 Bilim adamı Araştırma ve sonraki Asıl Araştırma Toprak Bölünmesi ile Araştırma (şimdi Bölümü Su Kaynakları), Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Organizasyonu (CSIRO), Avustralya.
Kısa vadeli müşavirlikleri:
2010-2012 Kıdemli uzmanı ve Jeomorfoloji topraklar ile Sudan Projesi “Doğal Kaynaklar ve Darfur için Veri Tabanı".
2006 Danışmanı GAF ile, üzerinde Münih harita üzerinde derleme ve erozyon toprak istikrar için tehlike Madagaskar Güney
1997 yılında, bir İki ay üst düzey danışman GAF, Münih, Usambara Bulutlar Tanzanya. Değerlendirme arazi kullanımı, toprak istikrar, bitki örtüsü ve arazi bozulması için Tamponları Geliştirme Projesi-Tanzanya.
1995 yılında, Bir güve danışmanı GAF ile, Münih. Uzaktan algılama uygulama için izleme bozulması, mangrov Ayayarwaddy Delta, Myanmar.
1994 yılında, Altı hafta danışmanı ile Vanuatu Hydroplan, Herdecke ADAB adına. Çevresel etki değerlendirme çalışması Kentsel Yapısının Geliştirilmesi.
1994 yılında, İki ay çalışma alanı Kuzey ve Kuzeydoğu Tayland ile ilgili toprak istikrar ve rahatlama geliştirme. İş sponsorluğunda alman Araştırma kurumu (DFG.)
1993 Derleme kitabı ikinci baskısını üzerinde uzaktan algılama (coğrafya ve uzaktan algılama)
BETOTEC İnşaat Taahhüt Yıkım ve Enkaz Kaldırma Limited Şirketi; Türkiye’de yürütülmekte olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında olarak, binanın soyulması (malzemelerin seçilmesi), yıkımı ve sonrasında Geri Dönüşüm/Geri Kazanım/Bertaraf aktivitelerini yürütmek maksadıyla, 27 Temmuz 2012 tarihinde kuruluş çalışmalarına başlamıştır.
Bu çalışmalarda, afet riski alanlardaki riskli yapıların veya bu alanların dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan konut, bina, köprü, yol ve benzeri alt ve üst yapıların yıkımı veya onarımı sonrasında ortaya çıkacak olan İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının; bir bütünlük içerisinde çevre ve insan sağlığını, güvenliğini koruyacak uygun teknik ve yöntemler kullanılarak, üretildikleri yerlerde ayrılarak toplanmasını mütekip geçici olarak biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, tekrar kullanılması suretiyle değerlendirilmesi ve atıklar içerisinde bulunan ASBEST, boya, florasan ve benzeri zararlı ve tehlikeli atıkları bertaraf edilmesini sağlamak üzere bir proje hayata geçirilmesi hedeflenmiştir.
Proje kapsamında, inşaat ve yıkıntı atıkları ile hafriyat toprağından geri kazanılmış ürünlerin, ilgili standartları teknik gerekleri sağlamak şartı ile gerekli işlemlerden sonra yeni malzemeler ile birlikte veya ayrı olarak kullanılması mümkün hale gelecektir.
Bu kapsamda; Şirketimizin Avrupa’daki uygulamalarını yerinde göstermek ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak maksadıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti davet edilmiş, heyet ile birlikte Almanya’nın Saarland Eyaletinde bulunan partner kuruluşlarımıza ait tesislerde teknik incelemeler yapılmıştır. Ziyaret sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalara hız verilmiştir.
Çalışmalarda son aşamaya geldiğimizi ve yakın bir tarihte İstanbul ilinde açılacak olan ilk örnek tesisimiz ile hizmet vermeye başlayacağımızı ifade ederiz.
Bayram AYDIN
Genel Müdür